Оплакване Лидл 42 Коментари


Тук можете да напишете вашите Оплаквания от Лидл.

Ако намирате този сайт за интересен и полезен, споделете го с приятели чрез бутончетата отдолу.

Тук напишете вашето оплакване

42 мисли относно “Оплакване Лидл

 • Първолета Чантарска

  Как е възможно да не ти дадат четири точки за промоция „книга на…“ при условие,че не ти достига един лев. И после ще ми говорят за привличане на клиенти.

 • Дидо

  вчера купувам вино виждам една цена намаление с 2 лв на касата ми го маркират с друга цена това не е за първи път предопредих управителя на магазина и за 6 ти път ми се случва сигурно персонала краде клиентите балъците плащат а персоналът краде това е в жк Люлин лидел много не коректни винаги все проблеми другият път ще извикам телевизия да снимат аз съм клиент и ще си търся правата където трябва….

 • Емил Богданов

  Току що закупена от мен диня във филиал 127 в Младост 4 София, направо изхвърлих динята в коша за боклук. Била е завръзнала и след това извадена и след като я взех у дома и разрязах се оказа, че вътре е ферментирала и започнала да се скапва впоследствие на това че е била замръзнала.

 • Александра

  Днес,30 юни 2018 година след като за пореден път се затваряха и отваряха каси,а магазинът беше пълен,трябваше да ходим от какса на каса и да “ нацелим“работеща,която не е обявена,че затваря или е “ червена“,охраната се държа изключително грубо и откровенно просташки.Имам намерение в понеделник да искам среща с управителят и поискам обяснение от служителя,бил на смяна.

 • Даниел Стефанов

  Затруднена трудова дейност от страна на Димитар Димитриов Lidl Провадия !

 • Eмил Ангелов

  Като сте Лидл защо нямате машини за преработка на стъкло и пластмаса както е в Германия и да ви дава стотинки машината. Или нашите деца са по тъпи заради мафиоти?

 • Светослав

  Днес в един от магазините на Lidl Русе на ул.Майор Узунов,една от касиерките действа доста бързо,вземи 2 железни лева,сложи ги в касата и ми каза,че не ми ги е взела.

 • Деница Филкова

  Днес в магазин ЛИДЛ на ул.Кяпчев 52 ме излъгаха -касиерката използва момента, в който започнах да прибирам продуктите и да не следя какво маркира и ми е добсвила връзка тепички на цена 2,78..аз репички не ям от години и не съм купувала….за съжаление нямам колега, който да не е бил излъган от този филиал, но за съжаление от ЛИДЛ не взимат мерки срещу касиерите си.При запитване дали имат камери и дали може да се еиди запис, отговарят че се следят само определени точки..

 • Венета Занева

  Относно магазин Лидл-Самоков!Искам да искажа д своето разочарование от служителя Румен Пановски,изключително неотзивчив и смея да кажа заядлив,което е недопустимо за такава верига!Клиент съм на магазина ежедневно,но определено не бих посетила магазина отново точно заради този служител!

 • Един от Охраната

  Относно зам.Управителя – Lidl Провадия.Г-н Изпълнителен Директор.Наблюдажам доста не коректно отношение към нас.С две думи заради техни грешки ние си патим.Това е нещо безобразно.(Примерно за това:първа смяна отива на работа нормално и всичко е на ред,забелязано е че има отворена каса която да посреща клиенти.Но при повикване на касиера става скандал,защото касата е била забравена отворена от предната вечер и колегата знае че тя ще работи и е докладван. Кой е в грешка.На изгоряла клечка барут не се слага.С Увайение-Един от охраната!!

  • ЗОРНИЦА ЖЕЛЯЗКОВА

   ГОСПОДИН УПРАВИТЕЛ/ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР,

   Във филиал 153 Русе работната обстановка е изключително деорганизирана, отношението на по-старите служители е грубо и некоректно. Новоназначените служители са хулени, унижавани и наоценени. Те са т. да се каже прислугата в магазина.
   Цитирам думи на Силвена Цолова, която в присъствието на сина ми /не е знаела, че е той/ е заявила, че и се драйфа от мен и колегата Кадиров; думи на Милена… че не ставаме за нищо и не правим нищо, въпреки, че ние сме черните работници във филиала.
   Направена ми бе забележка, че съм помолила охраната да ми отдели 1 тарелка с месо. Не съм ставала от касата в работно време сама да си я вземам и да спестявам от работното си време. Казаха ми, че това било равносилно на кражба,при все че месото не е излизало от касата.Нима стоките, които хората връщат и оставят в касата до приключване на смяната ни е кражба?
   Винаги съм била лоялна и честна. Именно аз бях човека, който дойде на обяд на смяна и намери изчезналите 100 лева на Геновева, която е била предния ден вечерна смяна. Предадох ги на мениджър филиал Нина Николова, която в присъствието на г-жа Ненова ми заяви, че съм ги дала, защото едва ли не имало камера. Да, но вие проверете дали в коша, под бюрото има камери. Имало е само хора, които вечерта не са си свършили работата да почистят стаята за отчитане за да намерят парите.
   А сега ще се върна към правата на клиентите и това, че те трябва първи да имат достъп до стоката. Масово служители си отделят стоки за да ги платят на другия ден ,когато започне промоцията или когато имат пари. И къде ги отделят? В повечето случаи в стаята за почивка или в стаята за отчитане, т. е тези стоки излизат извън каса.За отделената ми тарелка с месо /която беше около 3 лв./ми казаха,че може да се тълкува за кражба. А отделянето на неплатени стоки, нонфуд /който е на много по-висока стойност/ извън обсега на касите защо не се тълкува като кражба, при това крупна.
   Бях почивен ден, когато с детето решихме да идем до филиала да напазаруване. Г-жа И. Стефанова тъкмо слагаше етикетите от 25 % намаление и аз и други клиенти изчаквахме да ги подреди във фризера. Вместо това обаче тя си им лепна етикетите и пред очите на всички ни си ги прибра в камерата на пекарна. Недопустимо беше държанието на Стефанова, която докато работя грабна слушалките от главата ми,защото тя нямала/явно не си е взела като е започвала работа/. Същата без да пита като си отворех чекмеджето за да прибера или върна пари на клиента грабеше монети от него, в резултат на което вечерта излязох на – минус, тъй като забрави да ми ги върне, а и едва ли е знаела колко е награбила в шепи.
   И отново за И. Стефанова………. Един ден като излизаше от офиса я помолих да ми подаде кочана за сторната. Почти всички си го вземат предварително или молят някой да им го подаде. Излизайки с цигарата и чашата кафе тя ми се развика, че ако някой нейн колега нямал работа и ми носел кочана, то тя имала. И замина да си успокоява нервите, които както се изрази г-жа Ненова й била опънала, а мен остави разплакана на касата.
   Друг фрапиращ случай имаше на 14-15.09.2017г.. Отидох в LIDL да купя букети на децата за първия учебен ден. Цветя нямаше, освен няколко увяхнали и неразпъпени. Като погледнах в склада видях пълна кофа с красиви и свежи цветя. Попитах р-л смяна Татяна … кога ще вадят цветята за да изчакам и дали може да си взема. Тя отговори, че няма де се вадят и не може да вземам, защото били запазани за колеги. /не исках да споря с нея и си тръгнах, но хубаво би било да я попитате за случая. Нали уж на първо място са клиентите/.
   А сега друг случай: когато подписвах документите за назначаване ми беше връчен и един списък със заболявания, при които служителите не могат да посещават работа и дори не трябва да бъдат допускани на на работа. Това лято се случи така, че аз и дъщеричката ми бяхме със стомашно-чревни инфекции и се наложи да отсъствам 2-3 дни. Отново ми се караха, че болнични не се толерират. Какво трябваше да направя. Да отида на работа и да повръщам на касата, а милото си дете да оставя в къщи да се мъчи ли? Позволиха си дори да ми променят графика и да ми пишат единия ден редовна почивка за да ми бъдат заплатени по-малко пари от болничния.
   Един ден бях на каса и чух как Милена се сопна на Кадиров, който отиваше да си ползва полагаемата почивка да побързал защото и без друго нищо не ставало от него и не правел. 
   Имахме и един нов колега, който напусна след няколко дни. Разбрах, че една от причините е, че при 8 ч. смяна не му е позволена почивка от р-ля на смяната Таня..
   Дори Никола се застъпи за него и каза, че не е почивал а Таня се смееше и му каза да мълчи. На мен също ми е отказвана полагаемата почивка от 30 мин. /след близо 7 часа непрекъсната работа/ от г-жа Рангелова/. Тя и г-жа Нина Николова ми казаха, че като има клиенти няма да почивам. Силвена Колева се обърна и ми каза „Забрави в неделен ден да почиваш!“ Интересно защо те почиват по 3-4 пъти на смяна.
   Един ден дойде втората смяна и станах от касата 10-на мин. по- рано. Всички правят така за да може новата смяна да се подготви за работа, а тази, която сдава да се отчете, да си напише сторната и да разнесе върнатите дрехи по местата. Таня ми се скара и каза да не си позволявам да ставам без разрешение. Така и започнах да правя, догато един ден ръководител смяна И. Стефанова ми се скара защо не съм станала по-рано и да й се обадя понеже тя не знаела до колко часа съм на работа. Настояваше да се чекирам, а после да ме отчита, да пиша сторна и да разнасям върнатите дрехи..Няколко пъти повдигнах въпроса защо почти винаги съм на каса и не ме пускат в зала да се уча. Отговаряха ми, че още ми е рано, да съм се учела да касирам и това при условие, че касите ми бяха винаги идеално подредени и предавах едни от най-високите обороти.Когато /много рядко/ съм била в зала съм редила нонфуд и хората, които бяха на смяна харесваха работата ми./освен ако не са ме лъгали../.Дори г-жа НЕНОВА беше изказала добри отзиви за подредбата ми. Научих се да работя и в пекарна, дори помагах на колегите, когато не успеят да заредят някаква стока или да почистят навреме загнилите плодове и зеленчуци. Видех ли празни кашони ги махах за да е чисто и пригледно. По време на последната инвентаризация имах 15-на минути до края на работното време и доброволно отидох на помогна на колежките/свидетел е Д. Колева/.По време на последното ми дежурство имах 6 сторна, но нямаше кочан да ги напиша. Колегата Никола/който е единственият добър, отговорен и лоялен човек и ръководител/ ме помоли да напиша стари сторна от предни дни, които са останали поради липса на кочани. Съгласих се с готовност. Сторната бяха около 14. Останах около 45 мин. след работно време и помогнах работата да бъде свършена. Бях се чекирала предварително и не съм искала допълнително заплащане.
   Наскоро назначиха 2 нови колежки. Когато бях на смяна аз им помагах и им обяснявах, а те все питаха кога ще съм пак на смяна, дали ще се засека с тях и като ме видеха се радваха.
   Много от клиентите като ме видеха, че сядам на каса се пренареждаха на моята каса, защото знаеха, че ще бъдат обслужени бързо, с усмивка и добро пожелание.
   Преди около 2 седмици беше изгонен колега от охраната, защото псувал и разревал детето на 1 дама. Аз бях на съседната каса, видях и чух всичко.Детето се разплака, защото искаше да излиза с малката количка навън, а изнасянето й е забранено, тъй като активира алармата.Колегата не се е карал с никого и не е псувал както е казала р-л смяна Пламена Рангелова, която м-увпрочем не взе никакво отношение при създалата се ситуация, а само гледаше сеир. Колегата беше много уважителен, усмихнат и добронамерен.
   Назначиха нов колега – охрана, който реши да си пише актив. Жалко, че има хора, които са с големи амбиции и на всяка цена са готови да съсипят всичко и всички около себе си.
   На гишето ми се беше наредила възрастна жена, която беше успяла да извади само част от покупките си, понеже се движи по-бавно, а следващите клиенти не я бяха изчакали и вече бяха натрупали тяхните. Аз видях, че в количката й има още стока и й помогнах да я извади за да я маркирам. Охраната й се скара, отиде и записа стойността на стоките като отчете случая като опит за кражба. Жената се беше скандална и сама си каза:“Тука има още, но не успях да ги извадя“. От моя страна беше обслужена с усмивка, с пожелание за приятен ден и думите, че ще ни е приятно да заповяда отново.
   Друго какво да Ви разкажа… Виждала съм г-ца Силвена Цолова как изтърва хляб на земята и го слага при общия да го ядат хората. Нали в LIDL има принцип каквото не бихме консумирали ние да не го предлагаме на клиентите. В пекарна не се слагат шапки и престилки, а с ръкавиците, с които се подрежда храната се подреждат един куп други мръсотии, като кашони, мръсни загнили плодове, даже и се касира. Датите на продуктите за печене не се гледат и записват от кашоните, а се преписват за по-лесно от листите от предните дни.
   Около 4-5- пъти, когато съм била първа смяна в пекарна, 2 пъти съм намирала хляба от нощното печене невключен и неизпечен, в резултат , на което не може да има пълна наличност на печива при отварянето на магазина. Голяма част от останалите вечерта закуски не се бракуват, а се оставят за сутринта, та да си ги хапнат хората, мислейки, ги за пресни.
   За стоките какво да кажа.. Редовно някои са разменени, с объркани, дори липсващи етикети. Последният случай беше с червения пипер, който 2 дни стоя без цена. Първият ден, когато забелязах и казах ръководител беше г-жа Стефанова.
   Казват, че имало много работа и напрежение. Как да няма като организацията е нулева. Нормално ли е р-л смяна И. Стефанова да накара колегите да извадят и подредят стока, която е на акция след 2 дни, а не за следващия ден. И на другият ден клиентите се сърдят, служителите прибират едната стока и вадят друга вместо да си вършат дневните задължения…
   Слушалките, с които ни снабдихте вършат страхотна работа, но само да се сигнализира когато г-жа Ненова или нейни по-височайши колеги влизат в магазина.
   Относно големите опашки и спазването на принципа 1 обслужван и 2 чакащи бихте могли сами да получите информация /особено в часовете от 17:30 до 19:30 или в празнични дни/.Добре би било човекът, който е проверяващ да не е познат на персонала, а мениджър филиал – Н. Николова да не е на смяна, защото в противен случай всичко ще бъде предадено по слушалките и никога няма да разберете истината.
   За сега това е от мен. Има още много неща, които бих могла да споделя, но благодарение на горепосочените , „безгрешни хора“ съм в неврология и е време за хапчета и инджекции.

   19.10.17г. С уважение:
   гр. Русе /Зорница Желязкова/

 • Анита Вескова

  Здравейте! Аз съм редовен клиент на магазина, следя сайта, брушурите и всичко. През ден буквално съм в магазина в София на ул. Тодор Каблешков №24 1404 , жк Гоце Делчев. Днес 30.09.2017 отидох да си напазарувам няколко неща на стойност 20 лева и 45 стотинки и помня точната сума с причина. Между 17:45 и 18:00 бях в магазина. Малко преди 18:00 се редях на касата до вратата, първата до вратата. Платих си сметката 20 лева и 45 стотинки в брой и с точни пари без ресто. Не носех друго в себе си освен портмоне и взех продуктите на ръце, защото не си взех торбичка. Оставих си кошницата, взех си списание, всичко това с продуктите на ръце и бавно си излязох от магазина, отидох до колата си и си оставих продуктите в багажника. В това време зад мен изниква охраната на магазина, който ми задава въпроса платила ли съм си за стоките. Аз му казвам „Естествено, че съм си платила“. Той ми задава въпроса имам ли касова бележка и аз му казвам, че нямам, при което той ми повишава тон и ми казва, че не можел да знае аз дали съм си платила като нямам бележка и не трябвало да я изхвърлям, а аз му обясних, че не изхвърлям бележки, а никои не ми е дал бележка. Той продължи да ме обвинява, че не съм си платила покупките. Върнах се в магазина и накарах той да се върне с мен, но естествено касата беше затворила и касиерът не беше там, а аз бях обвинена, че си е моя вината, че нямам бележка. Обвинена от човек, който не ми се идентифицира с име, нито можех да го прочета от табелка, защото нямаше такава. От човек с увредено менталното състояние, който не може да произведе логическа последователност на събитията по зряла от тази на второкласник. Защото не е като да изглеждам на някои изпаднал бродяга или на някакъв съмнителен тип, уверявам ви, и не е като да съм бързала да бягам от магазина, нито да изглеждам на бременна в 9-тия месец, защото съм си напълнила суичера с продукти от магазина, които да крада, нито устройството на вратата е издавало свирещ звук след мен, а портмонето ми ми беше в ръцете. Пазачът, втори на брой, очевидно също толкова безполезен колкото първия, който ми нареди да съм се успокояла, седеше точно до вратата и няма как да не ме е видял кога съм пклатила, излязла и така нататък. Не помня откога не съм се ядосвала толкова много и откога не съм била толкова потресена и отвратена, всъщност от никога, защото, без видима причина, бях обвинена в кражба от магазина, на който съм редовен клиент и който много харесвам. Е вече няма да стъпя в Лидл, това може да е сигурно. Просто се надявам, че някои ще чуе това и първо, че ще има възмездие на справедливостта и второ, да предупредя хората. Моля Ви, очаквайте да Ви проследят до колите Ви и да Ви обвинят в кражба в магазин Лидл и бъдете подготвени. Защото съм виждала много съмнителни субекти в магазина, които нито веднъж не съм видяла да бъдат проверявани, но хора, които си плащат и всичко спазват, те трябва да бъдат следени и обяинявани. Надявам се магазина или охраната да няма някаква скрита далавера, която да си върти по този начин. Благодаря за вниманието!

  • ЖЕЛЯЗКОВА

   Габрово 7.08.2017г 16.38ч Лидл ул.Свищовска 68 Охранителя,който си превиши правата и поради лично отношение рови в непрозрачна торба с нотариални документи,но не в близост до касата,а в СКЛАДА???!!! С поведение на примат и заплашителен тон се нахвърля върху клиента! НА КОЯ ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА Е СЛУЖИТЕЛ И КОЙ ЩЕ МУ КОРЕГИРА И БЕЗ ТОВА НЕАДЕКВАТНОТО ПОВЕДЕНИЕ?

 • Теодора

  Бих искала да споделя моето разочарование от магазин Лидл -гр.Добрич.
  На 10.05.2017 ,около обяд, майка ми забравя портфейла си на касата на Лидл.
  След запитване служителите категорично отказват да покажат записи от камерите ,за да се види кой е взел портфейла.В него е била пенсията на майка ми.Как е възможно подобно отношение.Ние сме постоянни клиенти ,но сме крайно разочаровани от липсата на реакция и отказ за съдействие от страна на служители и охрана!!! Защо тогава се монтират камери???? Ще получа ли отговор и съдействие от страна на по-висшестоящи служители???

 • Негово Величество Клиент

  Здравейте! Днес посетих ваш магазин на адрес:бул. „Владислав Варненчик“ 257, 9009 Варна. Исках да закупя бира „Астика“-кен на промоция. Натоварих в количката 56бр. и още други продукти и се наредих на касата. В момента в който ми дойде реда, мина управителя и заяви,че не мога да купя повече от 10(!) бири. Оставих 46бр. на касата и платих покупките си. След това се върнах в магазина, за да видя къде е посочено ограничението. Такова нямаше, а пишеше: до изчерпване на количествата. Поисках да се видя с управителя (мъж чието име не научих), и след двукратно повикване по уредбата на магазина се появи една служителка, която на моят въпрос къде е управителя заяви че той бил „много зает“.Попитах нея за въпросното ограничение на бройките бира и след известно суетене ми показа най-долу на страницата на брошурата : Продуктите се продават в количества обичайни за домакинството (до 5 бр.). Попитах защо тогава управителят разрешава 10бр. на клиент (или само на мен!), а отговорът беше че едва ли не е проявил щедрост. Инересното е. че не ме накараха да върна 3 от 8-те броя косерви миш-маш(!).Отидох в друг магазин от веригата и без никакви затруднения си купих 48 кенчета бира!!! Сега въпросът ми е, този господин спазил ли е правилата на веригата или си е съчинил свои такива? И след като имате „Етичен кодекс“ и “ Принципи на поведение в комуникацията с клиенти“, персоналът и управителите (в частност въпросния г-н) запознати ли са с тях? Останах с впечетление, че на г-н управителят му е под достойнсвото да говори с клиенти и предпочита да се скрие зад своя служителка. Надявам се, че ще обърнете внимание на служителя си! Приятен ден!

 • Ивелина Драганова

  Изразявам възмущението си от Светозар Иванов – управител в магазин Лидл в София на бул. Черни връх. Днес отказа да приеме банкнота от два лева, защото била залепена с тиксо. Банкнотата беше без липсащи части,абсолютно автентична, но господинът ми каза, че е управител, че той взема решенията, да дам друга банкнота или да освободя място за следващия. Напомних му, че според съответния закон въпросната двулевка е редовно разплащателно средство и дори според същия този закон не е увредена, но уви… беше безсмислено. Почти всеки ден посещавам този магазин и досега не съм имал сериозни забележки, но подобно отношение от персонала е най-малкото обидно.

 • Георги Пантев

  Жалба;На 09.10.2016 г. в 11,10 часа в магазина на Лидъл , град София бул. Никола Жеков, при покупка на един хляб , заплатих с банкнота от 20 лв. Касиерът се държа невъзпитано и грубо като поиска да платя с по дребни банкноти. Обясних му че имам само тази банкнота и му показах портфейла си. Това не го успокои и ме заплаши че ще ми върне ресто само на стотинки. Срам е за Лидъл да работи с такива служители. Излязох разстроен от магазина и се замислям дали да ходя пак в този магазин.

 • СИЛВИЯ

  Не може да се подигравате с чувствата на децата , като пуснахте
  недостатъчно играчки от Ледената епоха. Несериозно е да унижавате родителите като ги накарахте да похарчат 200лв. и сега да тичат от магазин на магазин и да търсят заветната играчка , а вие да отчитате приходи.Недостойно наранихте децата! Заслужавате оплакване на по високо ниво! За пореден път постъпихте некоректно с клиента.

 • Таня

  Днес, прибирайки се към вкъщи минах през ЛИДЛ в гр. Ямбол за да си купя някои продукти. За покупките взех кошница с колелца. След като обиколих магазина /и покупките ми станаха много повече от предвидените/ заплатих на касата закупените стоки. Едва ги събрах в кошницата и в торбата и исках да ги изнеса до автомобила ми – паркиран в непосредствена близост до входната врата. Но уви! Охраната ми вика :“Остави количката, не може да я изкарваш!“.Оглеждам и всички касиерки и клиенти около нас, включително и тази която ме обслужи ме гледат като престъпник. Започнах да се опитвам да тъпча в торбата и да взема в ръце всички покупки, но бяха тежки и на практика си беше невъзможно. Добре, че две момичета /също клиенти на магазина/, станали свидетели на случилото се дойдоха да ми помогнат в тази така неудобна ситуация, коментирайки че такова отношение и забележки към клиентите не са виждали в друг голям магазин. Изключително съм разочарована!

 • Георги

  Наскоро си купих външна батерия от Лидл. На опаковката пише 5200 mah. Когато я разопаковах на гърба на батерията пише със ситен шрифт real output 2100 mah. То бива да лъжат хората….

 • Н.Хвърлева

  Служител от магазина в Сливен кв.Дружба -Стефанова си позволи с ехидна усмивка да спори с редовен ваш клиент .Надявам се,че клиентите за вас да са най-важни и ценни!!

 • IVAN IVANIV

  MOLIA KAK SE NAZNACHAVAT XORATA V LIDAL GR. RAZGRAD.OPRAVITEL S SREDNO OBRAZOVANIE KOITO NE E GRAMOTEN DA GOVORI I PICHE NA BULGARSKI I SE DARJI KATO ONBASHIA S PERSONALA KATO MISLI CHE MAGAZIANA E NEGOV .NO SI IMA MLADI KADANI KOITO MU SLUGUVAT I STARITE RABOTNICI AUT UVOLNENIE .NO CHTE DOIDE I NEGOVIA RED SAMO DA IMA NIAKOI DA OBARNE VNIMANIE .NO KLIENTITE VECHE BIAGAT V DRUGI VERIGI MAGAZINI.MAGAZINA VECHE PRILICHA NA SMETICHTE NO TOVA SIE VACH PROBLEM. V RAZGRAD IMAME I DRUGI MAGAZINI MOJEM I BEZ LIDAL

 • Нели Баева

  Обявено е, че от днеска започва участието в играта на лидъл – по случай 5 години лидъл в България и от 19.10.можем да получим талоните си в магазините лидъл. Днес след обед посетих магазина в гр.Шумен, пазарувах и на касата си поисках талоните за участие, които не ги получих- касиерката ми отговори, че все още не са получени. Наложи се да оставя всичко закупено, което ми беше крайно неприятно.

 • Лора

  Днес 05.09.2015г. се озовах в центъра на доста грозен скандал в лидл на улРаковски.Причината беше,че сложих 3г. си дете в количката за пазаруване,понеже мястото отредено за сядане в нея му е тясно.Съгласна съм ,че може би това не е най-добрия вариант,но единствената възможност да вляза и да пазарувам с него.Та всичко започна от един господин над 60г.,за който личната хигиена ,чистите дрехи не бяха приоритет.Започна се с това къде си качила детето с мръсните си крака в количката,където слагаме хляба,от там идва служителка от магазина,която ми казва,че това е абсолютно забранено да се случва,от там двама ,трима пак 60,65 годишни започват да ругаят по мен ,че съм била селянка,нещастница,щели да ядат хляб с фекалии,които детето ми щяло да остави в количката от краката си..и поредица от подобен тип обиди и нападки.Същевременно всичките тези хора приличаха на първия господин,запотени,с очевидно,липсваща лична хигиена и доста неприятен общ ,външен вид.В разгара на обидите и нападките,служителите на лидл ,вместо да се опитат да останат неутрални или да се опитат да прекратят скандала,се подсмихваха на възрастните,нечистоплътни господа и хи насърчаваха клатейки подкрепящо глави..Та питам каква е политиката на фирмата Ви,да толерирате ,допускате подобен вид агресия,заставайки срещу една млада майка,която вероятно не е имала друг избор,освен да избере да сложи детето си в количката (вероятно не е правилно) или да толерирате запотени,комплексирани с видимо ниска хигиена и култура господа?!
  И още нещо ,според мен е доста грозно да се толерират нечистоплътността и простотията за сметка на едно дете ,което блести от чистота и лична хигиена,което е седнало в количката на тези господа,която те пипат,щурмуват в магазина Ви,с мръсни ръце,тела и души..

 • Лора

  Днес 05.09.2015г. се озовах в центъра на доста грозен скандал в лидл на улРаковски.Причината беше,че сложих 3г. си дете в количката за пазаруване,понеже мястото отредено за сядане в нея му е тясно.Съгласна съм ,че може би това не е най-добрия вариант,но единствената възможност да вляза и да пазарувам с него.Та всичко започна от един господин над 60г.,за който личната хигиена ,чистите дрехи не бяха приоритет.Започна се с това къде си качила детето с мръсните си крака в количката,където слагаме хляба,от там идва служителка от магазина,която ми казва,че това е абсолютно забранено да се случва,от там двама ,трима пак 60,65 годишни започват да ругаят по мен ,че съм била селянка,нещастница,щели да ядат хляб с фекалии,които детето ми щяло да остави в количката от краката си..и поредица от подобен тип обиди и нападки.Същевременно всичките тези хора приличаха на първия господин,запотени,с очевидно,липсваща лична хигиена и доста неприятен общ ,външен вид.В разгара на обидите и нападките,служителите на лидл ,вместо да се опитат да останат неутрални или да се опитат да прекратят скандала,се подсмихваха на възрастните,нечистоплътни господа и хи насърчаваха клатейки подкрепящо глави..Та питам каква е политиката на фирмата Ви,да толерирате ,допускате подобен вид агресия,заставайки срещу една млада майка,която вероятно не е имала друг избор,освен да избере да сложи детето си в количката (вероятно не е правилно) или да толерирате запотени,комплексирани с видимо ниска хигиена и култура господа?!
  И още нещо ,според мен е доста грозно да се толерират нечистоплътността и простотията за сметка на едно дете ,което блести от чистота и лична хигиена,което е седнало в количката на тези господа,която те пипат,щурмуват в магазина Ви,с мръсни ръце,тела и души..

 • М.Тодорова

  Искам да се оплача от т.нар. охрана в магазин Лидл на Оряхово.Днес 20.08.2015г.След като неуспях да ползвам клетките за багаж,защото или не са изправни или нямат ключ?,се отправих към охраната която се беше позиционирала на първата касаПовиках единият служител за да му покажа,че внасям торба била(плат)Но той заяви,че торбата е нова и реши да я сложи при другите торби
  ..:)))Разигра се грозна сцена…хвърлих торбатаВъзмутена съм.Нали има камери,никой не дойде да попита ….Извод:Никога не внасяйте чиста торба в Лидл ще Ви я вземат за да а продадат отвово:)

 • Стела

  Искам да се оплача от формата за сладкиши под формата на цвете. В упътването пишеше, че е с незалепващо покритие, а блатът ми залепна.

 • Petko

  Samo za uspokoenie da kaje che firmite koito ohranqvat magazinite ne sa slujiteli na samite magazini i tai kato tsenata za uslugite im e niska te sa zlobni i iskat da pokajat che zaslujavat poveche koeto e dobre doshlo za naematelite im koito ne iskat da plashtat pari za prostatsi koito visqt tam i gledat i koito te sa naeli. Taka che moje bi ste trqbva da se svarjeshte s firmata koqto osigorqva ohranata i na tozi magazin i sled izvestno vreme da da vi obvinqt che vie postradaliqt ne ste se darjali dobre . Posdravi ot postradal

 • валери

  Пиша тук защото в сайта ма магазини Лидл, няма никаква фолма за контакт с клиенти, аз поне не намерих!
  На 13.02.15г. посетих магазина на лидл в гр. Гоце Делчев, дотук добре .
  Напазарувах си неща и отидох на касата, когато касиера започна да маркира го предупредих че продуктите са с залепен стикер за намаление от 30 % .
  Маркира ми нещата платих и погледнах касовата бележка, и какво да видя двес отстъпката и едно на нормална цена.
  Съответно си потърсих правата .
  Близо 5 минути се мъча да си върна това което ми дължат, но дойде един аругантен охранител и ми казва отиваме в стаята на управителката.
  Съответно аз отказах , предпочитам вмагазина,той мромърмори извика управителката, тясе държа културно и съответно с касов бон и ръчен документ ми върна разликата.А заявих че ще се оплача защото за втори път ми се случва в този магазин да ме ощетяват, тя си замълча и пак се извини. но охранителя на около 50 години и повече ме гледа и мърмори където искаш се оплаквай .и съответно вместо да си следи неговата работа , аз се оказах престъпника който си търси правата.
  ТРъгвам си от магазина той върви след мен и казва ТИ кой си бе?
  Излизаме от магазина , аз държа продуктите си в ръцете без плик.
  Обръщам се и виждам как ми налита и иска да ме удари , само рефлекса ме спаси макар че доста време лицето ми под лявото око беше червено, съответно продуктите ми паднаха на земята и аз също по инстинкт за отбрана посегнах, можеби това ме спаси от повече удари, щял да се оплаква! каза и си тръгна към входа на магазина.
  Питам аз ръководството на ЛИДЛ аз ли згреших че си потърсих правата или охраната е затова да напада клиентите? Това става м/у 13.30 часа и 13.50 часа има записи вероятно.
  Имам документи за пазаруването и върнатата ми сума.
  Пазарувам в доста от магазините им, тъй като работата ми е свързана с пътуване.
  За пръв път попадам в такава ситуация да си прав и да се опитат и да ти посегнат.
  Моля и желая ръководството на магазини ЛИДЛ да се опита ако иска да разгледа видеоматерялите от деня на магазина.
  Но съм страшно огорчен от случая!
  Може да пишат ако решат на имейладрес vmodrev@abv.bg

 • Росица Стойнева Велинова

  Здравейте, Във вашата брошура за периода от 30 юни 2014 г. че ще има в продажба артикул Кленов сироп с цена 9.99 лв. бр.,но в магазин Лидл гр. Димитровград, въобще не е пуснат в магазинна мрежа. На въпроса защо няма ? Отговора е проверете на щанда на американските стоки.Но там нямаше,как ще свърши толкова бързо още рано сутринта? Въобще не са го изнесли от склада.До кога ще продължава това ……..